HOME / BLOG

Mankenlikte başarılı olmanın temel kuralları nelerdir?

 
Birçok gencin hayallerini süsleyen, herkesin hayranlıkla bahsettiği mankenlik için elbette ki temel bilinmesi gereken bazı kurallar var. Herkesin manken olamayacağı gibi mankenlikte de belirli kurallar mevcuttur. Sadece güzellik ya da yakışıklı olmak yeterli olmamakla birlikte boy ve ideal fizik yapısı da çok önemlidir. Tabi ki bunlarla birlikte mankenlik eğitimi almak da bir hayli önemlidir. Giyilen kıyafetleri ya da aksesuarları göz alıcı şekilde taşımak ve her zaman pozitif bir imaj vermekte oldukça önemli olan bir diğer kuraldır. Yarışma ve cast ajanslara katılarak şansınızı artırarak her imkanı değerlendirmelisiniz. Her işte olduğu gibi mankenlikte de çok çalışmak ve disiplinli olmak zorundasınız. Koreografilere uyum sağlayarak poz vererek yeteneklerinizi ortaya çıkarmalısınız.
Erkek mankenler ve kadın mankenler arasında da bazı temel kural farkları göz önün de bulundurulmalıdır. Unutulmamalıdır ki üstte belirtilmiş olan kurallar genel kurallardır. Özel kurallardan erkek mankenler için olanlara bakacak olursak; boy olarak en az 1,80cm olmalıdır. Sadece boy değil kilo da çok önemli bir rol alıyor. Boy ve kilo oranı orantılı olmalı ve bacak boyu uzun, şekil yapısı ideal seviyede olmalıdır. Omuzlar ve gövde kısımları geniş ve göbek kısmında göbek olmamalıdır. Poz, duruş ve yürüyüş yeteneği üst seviyede olmalıdır. Manken olma düşüncesi içinde olan erkek manken adaylarının eğitim alması büyük önem arz eder.

Kadın mankenlerde ise erkek mankenlerin kurallarına benzer kurallar olsa da bazı kuralları farklılık gösterebilir. Kadın mankenler sadece giyim olarak değil bakım, güzellik, takı ve aksesuar ürünlerinde de ön plandadır. Çok fazla tercih edilen kadın mankenlerin özel kurallarına bakacak olursak; 170cm boyunda, ideal fizik ölçülerine sahip ve bacak boyu uzun olması şarttır. Bununla birlikte göğüsler küçük, kalçalar dar ve bel ince bir yapıya sahip olmalıdır. Poz yeteneği üst seviyede olmalıdır. Duruş, yürüyüş ve bakışlar her zaman çarpıcı olmalıdır.
Model olmak için şart olmayan ama yanlış bilinen sıfır beden olma durumu şart değildir. Bilinenin aksine büyük beden mankenlerde bulunmaktadır. Şart olmayanlardan biri de yaş sınırıdır. Herhangi bir yaş sınırı olmasa da kabul görülen yaş sınırları genellikle genç yaşlardır. Orta yaşlı fazla tercih edilmese de temel bir kural değildir.
Sizin de manken olmak gibi bir hayaliniz varsa, şartlarınızda uyuyorsa, önce yapmanız gereken kariyer hedefi belirlemenizdir. Çevrenizden ve sevdiklerinizden destek almanız sizin için daha iyidir. Mankenlik eğitimleri almanız ileriki dönemlerde ve katılacağınız yarışmalarda önem arz edebilir. Yarışmalar sizin için büyük bir fırsat olduğunu unutmayınız. Mankenlik yapan kişilerle görüşüp bilgi ve fikir sahibi olabilirsiniz.
Bunun yanında cast ajanslarla görüşme yaparak iş başvurusunda bulunabilirsiniz. Hemen şöhret olma gibi bir hayaliniz varsa bilinmelidir ki böyle bir ihtimal çok azdır. Aklınızda bulunması gereken bir başka husus da güvenirlir ajanslarla çalışmanız her zaman faydalıdır. Disiplinli ve tempolu çalışma hayatına hazırlanmalı ve kalorinize her zamankinden fazla dikkat edeceğinizi unutmamanız gerekir. Spor hayatınızın bir parçası olmalı ve sağlıklı beslenmeniz için bir diyetisyene başvurabilirsiniz.
Daha fazla bilgi ve başvuru için İCEMODELMGMT.COM web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
Cast Ajans sektörünün öncü ajans firmalarından olan İce Model Management bayan model, erkek model, çocuk model, büyük beden model ve farklı yüzlerle dizi, reklam, klip, katolog, fuar ve diğer tüm etkinlikleriniz için hizmetinizdedir.
Facebook Twitter Pinterest Youtube Instagram Tumblr
LATEST ARTICLES
TAG CLOUD

Record your e-mail address and be informed of our models in the city.